Statens Kunstfond og SDU: Kunsthåndværk i en digital tid

Online konference: Kunsthåndværk i en digital tid

Interesserer du dig for, hvordan kunsthåndværk og design kan give form til vores samfund? Så vær med, når Statens Kunstfond i samarbejde med Syddansk Universitet inviterer til konferencen Kunsthåndværk i en digital tid torsdag d. 20. januar 2022.

Konferencen Kunsthåndværk i en digital tid inviterer til vidensudveksling og debat med et internationalt program af toneangivende forskere og fagfolk, der vil belyse kunsthåndværk og designs samfundsmæssige værdi.

Kan kunsthåndværk og design gøre os til mere ansvarlige samfundsborgere i en digitaliseret virkelighed? Og hvordan kan kunsthåndværk og design styrke vores sans for produktkvalitet?

Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive sat fokus på.

Hovedtaler: Tim Ingold

Som noget særligt kan du opleve antropolog og professor Tim Ingold (UK) til konferencen. Han vil tale om, hvordan kunsthåndværk og design kan have en afgørende betydning for nye dannelsesidealer og bane vejen for den bæredygtige omstilling.

Herudover vil Cilla Robach (SE) og Ingrid Halland (NO) diskutere Ingolds eksempler i et bredere afsæt omkring den rolle kunsthåndværk har spillet historisk og bør indtage i fremtiden.

Kunsthåndværk og designs rolle

Konferencen fortsætter med en bredere diskussion af, hvordan kunsthåndværk og design kan give form til alle områder af vores samfund. Stoftrykker og tekstildesigner Anne Fabricius Møller (DK) vil udfolde betydningen af materialitet i en digital tid, og konferencen afsluttes af en debat mellem Henrik Lorensen (TAKT), Morten Løbner Espersen (keramiker), Vibeke Riisberg (Designskolen Kolding), Rebecca Uth (industriel designer) og Morten Riis (viceborgmester og formand, Maker’s Island, Bornholm).

Konferencen og den afsluttende debat modereres af journalist og Ph.D. Adam Holm.

Se hele programmet her.

Tid og sted

Konferencen afvikles som et gratis online arrangement og hele begivenheden livestreames.
Link til livestreaming fremsendes dagen før konferencen.

Som deltager i konferencen har du mulighed for at få Statens Kunstfonds nye publikation om kunsthåndværk og designs samfundsmæssige værdi.
Tilmeldte deltagere får besked om afhentningssteder af publikationen.

20. jan 2022
kl. 13.00 - 17.30
Online
Pris
ØvrigeGratis