Statens Værksteder for Kunst: Design talk: Naturens materialer – værdi og æstetik

Klimakrisen presser sig på, og bæredygtighed ligger latent i alles bevidsthed. Nu er det på tide at se nærmere på de materialer, vi omgiver os med. Kan gamle materialer genanvendes og gives nyt liv, eller programmeres til naturlig nedbrydelse?

Statens Værksteder for Kunst er fokus på materialer og materialitet en naturlig del af det daglige arbejde, og for mange formgivere er det i og med materialet, det hele begynder.

Derfor synes Statens Værksteder for Kunst, det kunne være spændende at møde nogle af dem, der eksperimenterer med at anvende eller genanvende materialer i nye sammenhænge, og som ligger forrest i forsknings- og udviklingsøjemed, når der skal bruges færre ressourcer og slides mindre på kloden.

Dialog om materialebevidsthed og ressourcer

Onsdag d. 24. november 2021 kl. 16.30 sætter Statens Værksteder for Kunst spot på naturens materialer med arkitekt, Frans Drewniak, der i sit daglige arbejde forsøger at gøre op med brug-og-smid-væk mentalitet og i stedet diskuterer, hvordan vi bedre kan værdsætte materialer og ressourcer, når vi formgiver.

Designer, Sara Martinsen, vil invitere os ind i sin verden af plantefibre. Hun har indsamlet og arkiveret 80-100 forskellige plantefibre og udviklet sit eget materialebibliotek. Hun forsøger således at øge kendskabet til plantefibrenes muligheder og få os til at genopdage og integrere de mange smukke plantefibre i vores liv og materialebevidsthed.

Kunstner-arkitekt duoen Spacegirls undersøger, hvad der sker, når tiden og naturen selv tager del i arkitekturen. Med projektet Gentle Hunting, Heavy Softness sætter de spot på, hvordan en tæt interaktion med et geografisk sted kan sætte spor i både materiale og værk.

Talken modereres af Charlotte Jul, som vil facilitere en god dialog.

Læs mere om deltagerne her.

Tilmelding

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding via tilmelding@svfk.dk.

Fotokreditering: Sculpture of Reed, Sara Martinsen, foto af Kristian Holm.

24. nov 2021
kl. 16.30 - 18.00
Statens Værksteder for Kunst, plan 4.
Strandgade 27B
1401 København K
Pris
MedlemmerGratis
ØvrigeGratis