UBVA og FAOD: Gratis virtuelt kursus om ophavsret for arkitekter og designere

UBVA og FAOD inviterer til gratis virtuelt kursus om ophavsret for arkitekter og designere torsdag d. 11. februar 2021 kl. 09.00 – 16.00.

Arkitektur og design har juridisk beskyttelse efter ophavs- og designretten m.m. Det er bl.a. derfor, det kan lade sig gøre at udnytte arkitektur og design kommercielt. Samtidig er juraen med til at sørge for, at mennesker, der brænder for arkitektur og design, kan få en betaling for deres arbejde. Uden beskyttelsen måtte arkitekter og designere i vidt omfang overlade det til andre at tjene penge på deres værker og selv nøjes med æren.

Det er også pga. juraen, at det er ulovligt at plagiere andres værker, og at man, når man bruger andres ting inden for lovens rammer, i vidt omfang skal huske at kreditere.

Beskyttelsen af arkitektur og design skaber en lang række juridiske spørgsmål. Og det er vigtigt, at man er klædt ordentligt på til at svare på dem.

  • Hvordan bærer man sig ad med at få beskyttelsen? Og koster det noget?
  • Hvornår er et værk krænket af et andet, der ikke er magen til? Hvor går grænsen mellem lovlig inspiration og ulovligt plagiat? Kan man beskytte den gode idé?
  • Må man bruge fotografier af bygninger i bøger uden at spørge arkitekten?
  • Må man bruge billeder af design i kollager uden at spørge designeren?
  • Hvilke dele af en arkitekttegning har beskyttelse, og hvilke dele har ikke?
  • Hvem har rettighederne til arkitektur og design, der frembringes af ansatte og freelancere?
  • Hvilke rettigheder får bygherren til arkitektens arbejde?
  • Hvordan skal en ordentlig aftale om retten til arkitektur og design se ud for at være vandtæt?

Får svar på dette og mere til, når UBVA og FAOD inviterer til gratis virtuelt kursus om ophavsret for arkitekter og designere.

Kurset holdes i samarbejde mellem UBVA (Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde) og Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD).

Målgruppe

Kurset henvender sig til alle, der interesserer sig for beskyttelse af arkitektur, design og brugskunst, herunder arkitekter, designere, ansatte i organisationer m.fl.

Kan du ikke deltage i kurset torsdag d. 11. februar 2021, afholder UBVA og FAOD samme kursus fredag d. 10. september 2021 kl. 09.00 – 16.00.
Se mere her.

11. feb 2021
kl. 09.00 - 16.00
Online
Pris
MedlemmerGratis
ØvrigeGratis