Design denmark

Danish Design Festival 2017

Danish Design Festival 2017

Danish Design Festival er en ny fælles platform, der samler og synliggør designbegivenheder i Danmark. Festivalen hylder diversiteten i design og kunsthåndværk med udstillinger, events, konferencer og prisuddelinger.

Danish Design Festival favner hele Danmark og finder sted fra 4. maj til 9. juni 2017. Festivalen præsenteres i 2017 som en prototype, der skal videreudvikles i de kommende år.

Organisationerne bag Danish Design Festival er gået sammen for at skabe øget synergi blandt danske designaktører ved at samle en række begivenheder i en afgrænset periode hvert år.
Ved at samarbejde om promoveringen og afholdelsen af de forskellige begivenheder ønsker organisationerne at øge synligheden, tiltrække et større publikum, vise diversiteten i designfaget og demonstrere designs potentiale til at skabe værdi, debat, vækst og livskvalitet.
Der kommer til at være begivenheder for den brede offentlighed såvel som for professionelle. Festivalen vil hylde og demonstrere mangfoldigheden i design og kunsthåndværk. Fra socialt design, servicedesign og designtænkning, over tech og digitalt design, til designikoner og nyt eksperimenterende kunsthåndværk.

En åben alliance – vær med til at præge festivalen
Danish Design Festival er en åben og inkluderende alliance, hvor alle organisationer med et designfokus inviteres til at blive associerede partnere i festivalen.
De stiftende partnere og de associerede partnere er sammen om at skabe festivalens indhold i form af udstillinger, konferencer, debatter, designtalks, prisuddelinger og andre beslægtede events.
Danish Design Festival inviterer i maj til en åben workshop, hvor alle potentielle partnere kan deltage og være med til at præge festivalen i 2018 og frem.

Om Danish Design Festival

Bag Danish Design Festival står Danske Kunsthåndværkere & DesignereDansk Design Center, northmodernDesignmuseum Danmark, Kolding Kommune. Københavns Kommune og Design denmark. Festivalen er en langsigtet indsats – i 2017 søsættes en betaversion af begivenheden, og derefter forventes den at vokse år for år. Arbejdsgruppen bag opererer som en åben og inkluderende alliance, på tværs af offentlige og private aktører. Danish Design Festival ønsker at samle hele feltet om en favnende, seriøs designsatsning, der kan give endnu bedre rammer for inspiration og videndeling – og samtidig sætte Danmark og København yderligere på verdenskortet som førende global kunsthåndværk- og designdestination.

Læs mere og find alle events fra den 25. april på www.ddfestival.dk

Kontakt
Danish Design Festival
contact@ddfestival.dk

Læs også
Ungt bureau vinder “Design Destination Denmark-udbud” (pressemeddelelse)

20170504