Design denmark

Designfaglighed der gør en forskel #4

 

Vær med når Design denmarks aktivitetsudvalg endnu engang inviterer til en lærerig eftermiddag, denne gang i samarbejde med IDA Design.

Det er oplagt, at vi som designere deltager i debatten om bæredygtighed og byder ind med vores faglighed. Vi kan nemlig komme med praktiske løsninger på store udfordringer. Vi kan se nye muligheder og udvikle og opgradere løsninger. Derfor har vi et ansvar for at tale bæredygtighed ind i virksomhederne. Vi skal bruge vores faglighed, så den er til gavn for ”people, planet and profit.”

Designfaglighed #4 handler om bæredygtighed. Vi har inviteret 3 spændende personer, som alle vil holde oplæg om deres viden om og erfaringer med bæredygtighed. Arrangementet er for en blandet faggruppe af ingeniører og designere.

Program

– Velkomst
– Oplæg fra de 3 oplægsholdere
– Diskussion i tværfaglige grupper – hvad vil vi gerne vide mere om?
– Debat i plenum over de spørgsmål grupperne er kommet frem til
– Vin & netværk

Praktisk

Dato: 24. september
Kl: 16.30 – 19.30
Sted: A.Petersen, Kløvermarksvej 70, 2300 København S

Tilmelding 

Tilmeld dig her

Vi gør venligt opmærksom på, at der er et ‘no-show’ gebyr på DKK 200 til deltagere, som ikke dukker op eller melder afbud senere end 24 timer før arrangementets afholdelse.

Oplægsholderne 

Jesper Panduro
Direktør, Skagerak

Siden Jesper overtog Skagerak i 2010, har han formået at udvikle Skagerak til et internationalt brand med respekt for de nordiske rødder og et godt håndværk. For ham har en bæredygtig tilgang altid været en grundsten i Skageraks DNA. Det handler om at lave smukt og funktionelt design, som holder i generationer. Og nøglen til dette er kvalitet, fra start til slut – både i forhold til design, produktion og i relation til mennesker og vores planet. Som et nyt tiltag har han derfor lanceret Skageraks første cirkulære økonomi tiltag kaldt Reclassic – en platform for køb og salg af brugte Skagerak møbler.

Wickie Meier
Really ApS og tidligere Index.

Wickie Meier har en lang international karriere med fokus på socialt bevidst og bæredygtigt design. Hun er blandt andet medstifter af Danmark INDEX: Design to Improve Life Award, og har derudover arbejdet som konsulent for organisationer som Unicef samt været lektor i bæredygtige designstrategier på Esmod Design School i Berlin. Siden 2015 har hun været direktør for Really ApS. Really upcycler brugte tekstiler til nye materialer, der har til hensigt at udfordre design- og arkitekturbranchen i deres materialebrug og til designe med cirkulær økonomi i mente.

Mikkel Stenbæk Hansen
Direktør, Danish Ethical Trading Initiative

Mikkel Stenbæk Hansen har de sidste 15 år arbejdet med strategi, politik og ledelse indenfor miljø og bæredygtighed. Mikkel har en stor erfaring fra sit arbejde inden for en lang række sektorer, herunder den offentlige sektor, erhvervslivet, rådgivningsindustrien, miljø- og udviklingsorganisationer og forskningsmiljøet. Han har for nylig været ansvarlig for en række bæredygtige ansvarsområder, herunder arbejdet med FN’s bæredygtige verdensmål.

20180924