Design denmark

Innovativt dansk sokkekoncept introduceres i Kina

Innovativt dansk sokkekoncept introduceres i Kina

Nu skal kineserne gå med danske designsokker. Det kinesiske designfirma Bola Design fra Shanghai, som er blandt de 10 største i Kina, har netop underskrevet en aftale med det nystartede danske firma URU Design, som står bag et nyt koncept, der reducerer sokke-spild. 

URU Design har introduceret mærket SOLOSOCKS™, som er en nyskabelse, til at undgå sokkespild. En pakke SOLOSOCKS™ består af 7×1 enkelte sokker, som alle er forskellige, men designet til at matche. Dvs. man undgår problemet med at stå tilbage med bunker af mageløse sokker, når den ene er spist af vaskemaskinen.  Man behøver heller ikke parre sokker efter vasken, da sokkerne leveres i en genbrugelig indpakning, der passer som beholder i skuffen.

solobakke

Kinesiske Bola Design var for nylig i Danmark for at se nærmere på danske designløsninger og –produkter. Kontakten til Danmark og URU Design er skabt via brancheforeningen Design denmark, som bl.a. gennemfører markedsføringsfremstød sammen med medlemmer på udvalgte markeder i Asien.

5-årig aftale
Parterne har indgået en 5-årig aftale for et uspecificeret beløb. Bola har dog udtrykt stor optimisme med hensyn til introduktion af konceptet i Kina. Virksomheden har således planer om at investere flere millioner Yuan/kroner i markedsføring af mærket.

Alexander Morabbi, URU Designs direktør i Danmark ser frem til lanceringen:

“Vi er glade for Design denmarks anbefaling af os til en stor kinesisk spiller som Bolia. Det er et spændende kick-off for en lille, nystartet virksomhed som os. Vi er også meget spændte på at se hvor mange sokker, der bliver sparet i Kina med SOLOSOCKS™, der er over 2 milliarder fødder at gå efter.”

solopromo

Design denmarks vicedirektør Henrik Weiglin siger om samarbejdet:

“Det er et interessant eksempel på den store interesse, vi ser for dansk design i Kina i disse år. Når vi fx deltager på messer i Asien er vores medlemmers stand og produkter et stort trækplaster, og vi får flere og flere henvendelser fra virksomheder, der ligesom Bola vil forhandle dansk design eller efterspørger designrådgivning.”

OM URU Design
URU Design er et dansk designfirma med visionen om at kombinere dansk design med innovation og økologi. Målet er sammendrage æstetik, nytænkning og bæredygtighed.  SOLOSOCKS™ er firmaets første produkt, der opfylder alle 3 mål. Konceptet blev introduceret i 2013 og har været til salg hos designbutikker som Louisiana, Trapholt m.fl. SOLOSOCKS er ved at brede sig hastigt i Nordeuropa med Tyskland som deres største marked. URU Design er i gang med at udvide SOLOSOCKS™-sortimentet.

Du finder SOLOSOCKS på Kickstarter fra den 2. oktober 2016.