Design denmark

Lancering af ny Vækstplan for de kreative erhverv.

I går den 1. maj lancerede regeringen en ny Vækstplan for de kreative erhverv, hvor målet er at skabe en samlet markedsføring af dansk kreativitet over for et udenlandsk publikum.

Ifølge en analyse, som DAMVAD Analytics har lavet for Erhvervsministeriet, anslås det, at de kreative erhverv står for 9 procent af Danmarks samlede eksport, hvorfor de kreative erhverv er en vigtig eksportkilde for Danmark.

Med den nye Vækstplan ønsker regeringen og samarbejdspartnerne (Dansk Industri, Dansk Erhverv og Realdania) at styrke eksporten af dansk kreativitet ved bl.a. at skabe en stærkere international fortælling om Danmark som hjemstavn for kreativitet.

I Design denmark ser man med stor glæde på denne nye Vækstplan, Direktør Abelone Varming udtaler.

“I Design denmark kæmper vi for at sætte design på dagsordenen – i erhvervslivet og i den politiske debat. Vores mission har altid været at gøre opmærksom på, at vi i Danmark kan noget helt særligt i forhold til kreativitet og design, og at dette er en vigtig eksportvarer som er efterspurgt i både ind- og udland. Derfor er det med stor glæde, at vi nu kan se, at de kreative erhverv er kommet på den politiske dagsorden med denne nye Vækstplan – det er vigtigt skridt på vejen.”

Du kan læse erhvervsministeriets artikel her 
Ønsker du at læse Vækstplanen, finder du den her