Design denmark

Louis Poulsen slogt til Investindustrial

Et investeringsselskab i koncernen Investindustrial VI L.P. (“Investindustrial”) har erhvervet Louis Poulsen A/S

Transaktionen er underlagt de sædvanlige regulative godkendelser. Transaktionens økonomiske detaljer er ikke blevet offentliggjort.

Louis Poulsen blev grundlagt i slutningen af det 19. århundrede og er verdenskendt for sit udvalg af ikoniske produkter som f.eks. PH 5 og PH Artichoke og PH Snowball. Louis Poulsen eksporterer i dag til mere end 50 lande i hele verden, men fokuserer på Norden, USA og Japan. Virksomheden havde i 2017 en omsætning på ca. 800 millioner kroner.

Investindustrial er investor i en række designvirksomheder: Koncernens aktuelle investeringer omfatter Flos, som blev erhvervet i 2014, B&B Italia erhvervet i 2015, Arclinea erhvervet i 2016 og Oka erhvervet i 2017.

Andrea C. Bonomi, formand for Investindustrials Industrial Advisory Board, kommenterer: “Vi er glade for at kunne byde Louis Poulsen velkommen blandt vores investeringer. Louis Poulsen har et omdømme i verdensklasse og bliver en vigtig del af vores portefølje af designinvesteringer. Vi har været engageret i designsektoren siden vores investering i Flos i 2014. Investindustrial ser betydeligt potentiale for vækst hos Louis Poulsen og vil i nært samarbejde med ledelsen udvide virksomhedens aktiviteter.”

Søren Mygind Eskildsen, administrerende direktør for Louis Poulsen, udtaler: “Det glæder mig, at vi har fundet en partner i Investindustrial og at vi nu kan tage hul på næste stadie i vores udvikling. Den globale belysningsindustri er så stærk som nogensinde, og med Investindustrials brede erfaring inden for designsektoren og ekspertise i internationalisering af brands ser vi frem til et samarbejde, der skal give os yderligere international vækst.”

Investindustrial har benyttet sig af følgende rådgivere: ABG Sundal Collier (M&A), Studio Legale Chiomenti, Kromann Reumert and Hogan Lovells (juridisk), PWC (revision og skat), Bain & Company (handel), Willis (forsikring) and Golder Associates (miljø).

Om Investindustrial

Investindustrial er en førende europæisk koncern bestående af uafhængige investeringsfirmaer, holdingselskaber og rådgivende virksomheder med 6,8 milliarder euro i fondskapital. Investindustrial leverer industriløsninger og kapital til mellemstore virksomheder i Europa. Koncernens mission er aktivt at bidrage til udviklingen af de virksomheder, som koncernen investerer i, ved at skabe vækstmuligheder og tilbyde globale løsninger baseret på en dynamisk paneuropæisk vision. Investindustrial har med stor success i mere end 28 år samarbejdet med virksomheder over hele Europa. Nogle af datterselskaberne i Investindustrial-koncernen er bemyndiget af og underlagt tilsyn fra FCA i Storbritannien, CSSF i Luxembourg og FINMA i Schweiz. Investindustrials investeringsselskaber handler uafhængigt af hinanden og andre fonde ejet at Investindustrial.

Yderligere oplysninger findes på www.investindustrial.com.


Om Louis Poulsen

Den danske belysningsvirksomhed Louis Poulsen, som blev grundlagt i 1874, er rodfæstet i den skandinaviske designtradition, hvor form følger funktion. Siden Louis Poulsens første samarbejde med Poul Henningsen i 1924, har den måde, Louis Poulsen designer på for at forme lys, kunnet spores direkte tilbage til hans syn på dualiteterne inden for design og lys. I tæt samarbejde med designere, arkitekter og andre talenter i verdensklasse har Louis Poulsen etableret sig som en af de vigtigste globale udbydere af arkitektonisk og dekorativ belysning i både det professionelle og private marked for belysning til indendørs og udendørs brug. Louis Poulsen råder over et globalt distributionsnetværk, 12 datterselskaber og udstillingslokaler i København, Stockholm, Miami, Helsinki, Vejen, Oslo, Los Angeles, Singapore, Tokyo og Düsseldorf.

Yderligere oplysninger findes på www.louispoulsen.com.