Helle Birgitte Brechling Johansen

Bæredygtigt design, Branding, Kommunikation, Konsulentydelser

Helle Birgitte Brechling Johansen
København
Medlem af dd siden 2018

Design er drivkraften i mit liv og leben. Samtidig er jeg meget fascineret af mennesker, naturen og livet omkring mig, så jeg bruger cirkulær design, som et godt afsæt for mit daglige virke som designer.

Jeg beskæftiger mig med mange cirkulære designopgaver lige fra strategiske og komplekse til mere enkle og æstetiske – alle med fokus og øje for cirkulær design, som jeg bringer med ind i designprocesser, designløsninger, produkter og dialoger med samarbejdspartnere.

Med en nysgerrig og videbegærlig tilgang og en Master i Design fra KADK, udfordrer jeg design fra mange holistiske perspektiver, og har i mange år arbejdet med bæredygtig designudvikling for flere danske designbrands, herunder by Lassen, Georg Jensen, becksöndergaard, Nicodesign, Arena CPH m.fl., og har gennem de seneste år formidlet, vejledt og undervist virksomheder, designere og afgangselever i cirkulær designforståelse og som mentor for designstuderende på KADK, ITU, DTU, CBS og via Design denmark.

Er også en del af designfælleskabet RE-DO-THINK, som pt. er vi ved at udvikle en bog herom, som er støttet af Statens Kunstfond og håber, at kunne inspirere andre designere og kreativt tænkende til at se nogle af de mange potentialer i det cirkulære designafsæt, som jeg selv har oplevet i arbejdet hermed.