Ronni Bjørnum

Konsulentydelser, Møbeldesign, Produkt- og industrielt design

Ronni Bjørnum
Ny Vordingborgvej 32A, st
Medlem af dd siden 2018

Mit navn er Ronni Bjørnum. Jeg er uddannet møbeldesigner fra Det Kongelige Akademi (2018). Ud over det er jeg også uddannet møbelsnedker (2010, med sølvmedalje) og i den forbindelse modtager af rejselegat til dygtiggørelse i udlandet.

Jeg holder af at arbejder i et spændingsfelt mellem gamle håndværkstraditioner og moderne teknologier. Mine idéer og designs fremkommer som oftest ved at tager mig tid til at dykke ned i stoffet. Lade mig undre over det ukendte og lade sig pirre af min nysgerrighed. På gammeldags vis håndskitser jeg i min idéfase. Noget jeg holder meget af. En vigtig arbejdsproces fra sind til papiret igennem håndskitsen, der får min hjerne til at tænke og hele tiden spore designet ind på rette kurs. Efterfølgende tages skitserne med på værkstedet og videreudvikles igennem skala modeller samt gennem videre digital bearbejdning.

Min vision er at bidrage med designs, der for det første skal bruges af os mennesker og være med til at skabe smukke omgivelser. For det andet har jeg et ønske om at mine designs, vækker brugerens nysgerrighed og hermed giver anledning til at gå på sanselige opdagelser i designet. Det ikke nok blot at se. Man må opleve det og mærke det på egen krop. Et rigtig godt design indbyder således til en kropslig dialog, hvor brugerens sanser sættes i spil. Herved skabes en relation mellem menneske og objekt på et dybere plan. Det er mit håb.