Unit 10 Design

Interiør, Konsulentydelser, Produkt- og industrielt design

Unit 10 Design
Kronprinsessegade 10, 1. tv.
1306 København K
Medlem af dd siden 2016

ET SCANDINAVIAN DESIGN STUDIO MED FRANSK-CANADISK ACCENT

Unit 10 er en skandinavisk tegnestue med fransk-canadisk accent, der består af designerne Francis Cayouette og Anne Marie Raashou-Nielsen. Grundlagt i 2000 er tegnestuen indbegrebet af humanistisk og nutidig formgivning, der kommer til udtryk i produkter, møbler, koncepter og indretning.

Godt design handler om holdninger og følelser. Hvis et design ikke vækker følelser i mødet med det, er det ligegyldigt. Design er med andre ord bærer af betydning og kvalitet. Værdier, som Francis Cayouette og Anne Marie Raashou-Nielsen inviterer indenfor i alle dele af designprocessen: Fra skitse til idégenerering og videre til den endelig udførsel.

Duoens mangeårige samarbejde har sin helt særlige DNA, hvor sparring og dynamisk dialog optræder som sideløbende raffinement til den konkrete formgivning, der altid udvikles i synergi mellem de to designeres individuelle kompetencer. Som canadier besidder Francis Cayouette den sjældne egenskab at kunne betragte det særligt skandinaviske med et eksternt blik. For selvom han har boet i Danmark i mere end 15 år, har han som udlænding mulighed for at træde et skridt tilbage og ’se’ det særligt skandinaviske.

Unit 10’s coup er deres store indsigt i, hvordan virksomheder tænker og arbejder. En indsigt, der er opstået gennem Anne Marie’s sammenlagt 14 år hos Normann Copenhagen og Stelton som brand manager. Tegnestuens mangeårige erfaring med at fange kundernes behov og samtidig udfordre dem, gør, at deres designforslag er gennemtænkte, teknisk velfunderede og står på et fundament af forståelse for brand-universers stemning og tone.

Unit 10 har de sidste 17 år formgivet et mangfoldigt flow af imødekommende skandinaviske produkter, der både taler til følelserne og funktionaliteten. Og den kombination – udført med stor erfaring, viden og blik for virksomhedernes profil og produktionsapparat – har resulteret i samarbejder med toneangivende brands som IKEA, Normann Copenhagen, Stelton og FDB Møbler.