Design denmark

NavneNyt - Tillykke til Lars Vejen, som vandt titlen: Årets Designer

Design denmark ønsker medlem Lars Vejen tillykke med titlen som årets designer ved Bo Bedre, Costume Living og Bolig Magasinets Design Awards 2018.

I Design denmark er vi altid glade for og stolte af, når det går vores medlemmer godt. Det skal fejres, og det skal hyldes. Til Bo Bedre, Costume Living og Bolig Magasinets Design Awards 2018, løb Lars Vejen med titlen som årets designer.

Den officielle begrundelse fra Design Awards 2018: 

“Lars Vejen har på fineste vis demonstreret, at han er en alsidig designer. Han arbejder både i stor og lille skala og tegner alt fra dørhåndtag, hoveddøre og akustiklofter til det smukkeste og mest æstetiske design til hjemmet. Han balancerer på linen mellem industrielt design og galleriobjekter og har med sin holistiske tilgang til faget og håndværket i særlig grad udmærket sig i år.

Siden sin praktiktid i Japan i midten af halvfemserne har Lars Vejens hjerte været delt mellem Aarhus og Kyoto, hvor han i dag har et lille hus. Han har støt og roligt oparbejdet sig respekt og både faglige og personlige venskaber med nogle af Japans allermest traditionsrige firmaer, som har skyhøje krav til kvalitet. Det er i sig selv en bedrift. Den dansk-japanske relation resulterede sidste år i den store og imponerende soloudstilling Design Collaborations hos galleri A. Petersen, som klokkeklart ramte vores tid, og som høstede stor anerkendelse.

Han formår at kombinere det bedste fra den danske og japanske designtradition, og om det er keramik eller lamper – eller for den sags skyld udendørsmøbler – så er detaljegraden meget høj, og materialeforståelsen helt i top.

Lars Vejen får i aften prisen som Årets Designer, fordi han arbejder kompromisløst, modigt og selvstændigt – og fordi han ene mand formår at sætte udstillinger op både herhjemme og i Japan. Der er ikke mange andre, der har den spændvidde i dag.”

Pop-up udstilling i Hangzhou, Kina

Lars Vejen afholder desuden pop-up udstillingen “Connecting through design”  i Hangzhou i Kina fra den 19. oktober til den 21. oktober. Læs mere om udstillingen her

NavneNyt
Har du en nyhed til NavneNyt, som du gerne vil have delt, så skriv til sa@designdenmark.dk