Design denmark

Ny designfaglig næstformand til Design denmark

Ny designfaglig næstformand til Design denmark

Design denmark (Dd) har udpeget sin nye næstformand: Pil Bredahl

Pil Bredahl er designer og designkurator med erfaring inden for eksperimenterende og kommercielt design samt et stort engagement i etisk og bæredygtigt design. Pil har været aktiv i Design denmarks bestyrelse siden foreningens fødsel i 2014, og før det i bestyrelsen for hedengangne Danske Designere.

Pil har en baggrund som produkt- og møbeldesigner fra Danmarks Designskole i slutningen af 90’erne, og har i 2013 afsluttet en master i designteori på Kunstakademiets Designskole (KADK), med en afhandling om kommercielt design og bæredygtighed. Pil har arbejdet i den eksperimenterende del af designbranchen, bl.a. i det skandinaviske designfællesskab ”Kropsholder” i slutningen af 90’erne, og siden 2007 med design som integrationsværkstøj blandt indvandrerkvinder.

Stort samfundsengagement og hjerte for bæredygtighed
Pil er også medstifter af designfælleskabet FairTradeDesigners.com, der arbejder med designprojekter i den tredje verden og hun er kurator på det internationale site Adorno, som lanceres i begyndelsen af 2017.

Pil har i den kommercielle del af sin karriere også flere langvarige samarbejder med sig – samarbejder med danske designbrands som Muuto, Menu A/S og Rosendahl, hvilket har givet hende flere priser og udmærkelser.

Pil har tidligere fortalt om designinteresse:

Dansk design har en udpræget innovativ tilgang til idé, materialer, formgivning og funktion. (…) Jeg er interesseret i den særlige påvirkning design har på vores liv og adfærd, og jeg er interesseret i objekter og produkter, der indeholder noget væsentligt – design, der indeholder elementer, som også meget gerne, ud over det æstetiske, må have en samfundsmæssig relevans.

Og tilføjer om sin nyudnævnelse som næstformand:

I Design denmark er det alliancen mellem alle de meget forskellige aktører, der optager mig, og jeg vil rigtig gerne arbejde på, at vi også husker vigtigheden af formgivning, æstetik og de fysiske objekters indflydelse på vores oplevelse af hverdagen. Det er vigtigt i en tid, hvor meget af designscenen kommunikerer ‘det udvidede designbegreb’, vækst og business.   

Pil Bredahl er betroet en række tillidsposter – i 2016 af Design denmark som medlem af repræsentantskabet hos Design Museum Danmark, som medlem af den internationale designjury for designprisen Danish Design Award og som medlem af Retsudvalget i Design denmark. I 2014 var Pil Bredahl desuden udpeget af Statens Kunstfond som kurator for den internationalt anerkendte Danish Craft Collection CC18.

Foto: Liselotte Risell