Tekstiler


Recycled Claim Standard (RCS)
Global Recycled Standard (GRS)

Hvad er RCS og GRS?

Recycled Claim Standard (RCS) og Global Recycled Standard (GRS) er internationale, frivillige standarder, der stiller krav til tredjepartscertificering af genanvendt input og forvaringskæde.

Det fælles mål med standarderne er at øge brugen af ​​genbrugsmaterialer.

GRS inkluderer yderligere kriterier for sociale og miljømæssige behandlingskrav og kemiske begrænsninger.

Læs mere her.


Global Organic Textile Standard (GOTS)

Hvad er GOTS?

Bæredygtig mode, etisk tøj og fair produktion har mange betydninger.

Global Organic Textile Standard (GOTS) har et klart defineret sæt kriterier med fokus på transparens. GOTS er verdensomspændende og en af de førende tekstilforarbejdningsstandarder for organiske fibre, herunder økologiske og sociale kriterier, bakket op af uafhængig certificering af hele tekstilforsyningskæden.

GOTS-certificerede slutprodukter kan omfatte fiberprodukter, garn, stoffer, tøj, hjemmetekstiler, madrasser, produkter til personlig hygiejne samt tekstil til kontakt med fødevarer og mere. At have en fælles standard betyder, at tekstilprocessorer og producenter kan eksportere deres tekstiler og beklædningsgenstande med en økologisk certificering, der accepteres på alle større markeder.

Oplysningerne i dette afsnit giver en grundlæggende oversigt over GOTS, herunder:

Filosofi
Nøglefunktioner
Udvikling og implementering
Godkendelse af kemikalier og tilbehør
Sådan identificeres GOTS-varer

Læs mere her.
Download den seneste GOTS-standard 6.0 (marts 2020).


Organic Content Standard (OCS)

Hvad er OCS?

Den organiske indholdsstandard (OCS) er en international, frivillig standard, der sætter krav til tredjepartscertificering af certificeret organisk input og forvaringskæde. Målet med OCS er at øge økologisk landbrugsproduktion.

Målet med OCS: At give

– Industrien et værktøj til at verificere det organisk dyrkede indhold af de produkter, de køber.
– Virksomheder et pålideligt værktøj til at kommunikere organisk dyrkede indholdskrav til branchen.
– Økologiske fiberbønder bred adgang til det globale, økologiske marked for deres produkter.

Lær mere om OCS’s tilgang til in-konvertering her
og den midlertidige OCS-undtagelse for in-conversion bomuld her.

Lær mere om fordelene ved økologisk landbrug hos AboutOrganicCotton.org.

Læs mere her.


Better Cotton Initiative (BCI)
Better Cotton Standard System

Hvad er BCI?

Better Cotton Initiative (BCI) er en global non-profit-organisation og et af de største bæredygtighedsprogrammer for bomuld i verden.

BCI er sat i verdenen for at gøre den globale bomuldsproduktion bedre for de mennesker, der producerer den, bedre for det miljø, den vokser i, og bedre for sektorens fremtid.

Better Cotton Standard System har en holistisk tilgang til bæredygtig bomuldsproduktion, der dækker alle tre bæredygtighedssøjler:

– Miljømæssige
– Sociale
– Økonomiske

Hvert af elementerne – fra principperne og kriterierne til overvågningsmekanismerne, der viser resultater og effekt – arbejder sammen om at støtte Better Cotton Standard System og troværdigheden af ​​Better Cotton og BCI. Systemet er designet til at sikre udveksling af god praksis og tilskynde til opskalering af kollektiv handling for at etablere Better Cotton som en bæredygtig mainstream-vare.

Læs mere om BCI her.
Læs mere om Better Cotton Standard System her.


Higg Index

Hvad er Higg Index?

Higg Index er en række værktøjer, der gør det muligt for brands, forhandlere og producenter i alle størrelser – på hvert trin i deres bæredygtighedsrejse – at måle sociale og miljømæssige bæredygtighedspræstationer.

Higg Index er udviklet af Sustainable Apparel Coalition og er en af de førende vurderinger af standardiseret bæredygtighedsvurdering af forsyningskæden.

Higg Index giver et helhedsorienteret overblik, der giver virksomhederne mulighed for at foretage meningsfulde forbedringer, der beskytter fabriksarbejdernes, lokalsamfundets og miljøets trivsel.

Higgs Index er altså både en værktøjskasse og en certificering.

Se overblik over værktøjer her (kræver login).


Fotokreditering: Bruno/Germany