Træ


Forest Stewardship Council (FSC)

Hvad er FSC?

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC hverken producerer eller sælger varer. Du finder FSC-mærket på produkter af træ og papir, du kan købe med god samvittighed.

Det kan du, fordi der i en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenligt sikkerhedsudstyr og løn.

Globalt mærke med bred opbakning

FSC er den eneste globale mærkningsordning til træ, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove, sociale organisationer som BAT-kartellet og fra virksomheder verden over.

FSC har 10 grundprincipper, som alle FSC-certificeringer verden over bygger på. Når du køber et FSC-mærket produkt, ved du med andre ord, hvad du får – ligegyldigt om det er et produkt fra Danmark eller Bolivia. FSC er den eneste mærkningsordning inden for papir og træ, som på den måde har ét sæt regler, der gælder over hele verden.

Læs mere her.
Se FSC’s tidslinje de seneste 20 år her.


Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC)

Hvad er PEFC?

Det internationale PEFC blev stiftet i 1999. I dag er det globale PEFC den største paraplyorganisation for skovcertificering, der er til stede i mere end 50 lande. De 55 nationale medlemmer er selvstændige, nationale organisationer, som udvikler og implementerer PEFC-systemet i deres lande, tilpasset deres forhold og PEFCs internationale retningslinjer.

PEFC Danmark

PEFC Danmark er en medlemsstyret, selvejende og uafhængig juridisk forening, der ejer samt står for udvikling, administration og vedligeholdelse af det danske PEFC-certificeringssystem for bæredygtig skovdrift.

Lokalt forankret, lokalt udviklet

Som nationalt medlem af PEFC, har PEFC Danmark som hovedopgave at udvikle og vedligeholde et system for bæredygtigt skovbrug i Danmark. 

PEFC ved at skove er mangfoldige; ligeså er deres drift, de lokale og kulturelle traditioner og deres systemer. Derfor er PEFC’s skovcertificeringssystemer lokalt udviklet: En dansk skov har behov for et skovcertificeringssystem, der tager udgangspunkt i de danske forhold. Derfor er det danske PEFC-system skabt af danske interessenter med hensyntagen til de specielle forhold, der gør sig gældende i dansk skovbrug.

Læs mere her.