Design denmark

WORTH Partnership Project - åben for tilmelding nu

WORTH Partnership Project er et projekt, som giver mulighed for transnationalt samarbejde mellem designere og producenter.

WORTH Partnership Project er et initiativ fra EU, som har til formål at booste mode og livsstilsbranchen i Europa og skabe innovative og designdrevne produkter. WORTH projektet løber for anden gang over de næste 4 år, hvor målet er at støtte 150 partnerskaber gennem hele perioden. WORTH har siden sin start udviklet sig til et hurtigtvoksede ’community’ med mere end 700 registrerede medlemmer på WORTH platformen, medlemmer som er klar til at skabe forretningsforbindelser og bygge transnationale samarbejder. Projekter som bliver tildelt priser vil modtage, funding, coaching, mulighed for deltagelse i internationale events, personlige forbindelser, mulighed for ‘market upscale’ og adgang til et innovativt ‘community’, alt sammen som bidrag til at kickstarte designprocessen.

COSME WORTH Partnership Project støtter samarbejder mellem: modedesignere, traditionelt og digitalt håndværk og producenter.
De valgte partnerskaber vil modtage finansiel og kapacitets-byggende støtte til vidensdeling og deling af håndværksmæssige færdigheder, indenfor producenter, designere og teknologivirksomheder. Projekter vil få:

  • € 10,000 ‘Seed money’ per projekt
  • Individuel coaching og rådgivning om produktets markedsposition, branding og IP rettigheder.
  • Deltagelse i to internationale events
  • Netværk på tværs af sektorer og produktudvikling

WORH Partnership Project bidrager til funding af transnationale samarbejder mellem innovative små og mellemstore virksomheder indenfor design, mode og livsstilsbranchen. I pilotprojektet modtog WORTH mere end 100 lovende projektansøgninger, som blev reduceret til 41 sortlistede partnerskaber, som fik muligheden for at pitche i en international konkurrence foran en højtprofileret jury. Den endelig evaluering resulterede i 25 innovative partnerskaber, som blev valgt for deres enestående kvalitet af ideer og partnerskaber. Partnerskaber formes oftest af små og mellemstore virksomheder: partnere fra mode, design og livsstilsbranchen, designere, kunsthåndværkere, stat-ups og for eksempel tech virksomheder, der operer indenfor følgende sektorer: mode/tekstil, fodtøj og skind industrien, smykke, møbler, interiør og indretningsbranchen. 

 “There is no price for that unique experience” – citat fra Sabri Colle fra Madesign partnership.

We have to reflect on new ways of mixing creativity and innovation and expressing creativity through the lens of other disciplines” – Leslie Holden, direktør hos Amsterdam School of Fashion og medlem af bestyrelsen.

Endeligt er WORTH Partnership Project et initiativ fra EU, som støtter samarbejder mellem små og mellemstore virksomheder, designere, producenter og tech firmaer, i at skabe innovative og designdrevne produkter og ideer. Initiativet er finansieret under COSME programmet og er implementeret af et konsortie på tværs af Europa med den kerneværdi, at de kreative industrier (små og mellemstore virksomheder og start-ups) er centrale drivkræfter til økonomisk vækst i Europa.

Et samarbejdet skal involvere 2 eller 3 partnere med forskellige profiler fra mindst 2 forskellige EU lande. Du behøver ikke allerede kende en partner, det kan de hjælpe med at finde.

Der er åbent for tilmelding nu og frem til den 24. oktober.

Du kan læse mere om projektet her samt tilmelde dig her

Du kan her læse om de 25 vindende partner-projekter fra første runde af WORTH Partnership Project.