Danish Design Award


WE CELEBRATE THE DIFFERENCE DESIGN CAN MAKE


Danish Design Award er Danmarks store, årlige designpris, der hylder den forskel, design kan gøre – for mennesker, virksomheder og samfund.


Prisuddelingen gennemføres i et samarbejde mellem Design denmark og Dansk design Center. Finalister og vindere udvælges af en international jury, der består af førende eksperter inden for bl.a. design, innovation, teknologi og bæredygtighed.

Læs mere om Danish Design Award her

Har du spørgsmål, er du velkommen til at sende en e-mail til info@danishdesignaward.com.


Danish Design Award 2023

Danish Design Award vil være på standby i 2023, mens Design denmark og Dansk Design Center arbejder på at forme et format, der styrker prisens effekt og relevans for mennesker, virksomheder og samfund

Siden 2016 har Danish Design Award fejret den forskel, som design gør på tværs af en lang række kategorier, lige fra bedre sundhedsvæsen til arbejdsliv og de bedste unge designtalenter i Danmark.

Partnerne bag prisen, Danish Design Center og Design denmark, har besluttet at tage prisen til næste niveau, udvide partnerkredsen og se på nye måder at indfri prisens internationale potentiale på.

Læs mere.


Danish Design Award 2022

Vinderne af Danish Design Award 2022

Verdens første cirkulære børnehave, et digitalt notifikationssystem til mennesker med stomi og et urinal, der skaber bedre toiletvilkår for kvinder, er blandt vinderne til dette års Danish Design Award.

Se vinderne her.

Årets jury

Juryen til Danish Design Award udpeges hvert år i fællesskab af Design denmark og Dansk Design Center. Jurymedlemmerne udpeges på baggrund af deres individuelle faglige kvalifikationer (og ikke som repræsentanter for en organisation eller virksomhed).

Se årets jurymedlemmerne her


Danish Design Award 2021

Vinderne af Danish Design Award 2021

En dispenser til håndsprit, et gulvtæppe skabt af brugte plasticflasker fra havet og Danmarks officielle OL-pavillon er blandt vinderne af dette års Danish Design Award.

Danmarks nationale designpris, Danish Design Award, blev sendt live via Facebook fra Fredericia Furnitures showroom i København.

Se eller gense offentliggørelsen af årets vindere her

Se årets jurymedlemmer her

Danish Design Award sætter fokus på effekten og værdien af design, hylder virksomheder og designere på tværs af landet og viser den forskel, deres løsninger gør i industrien, samfundet og hverdagslivet. Prisens 15 kategorier spænder fra design, der skaber arbejdspladser eller sparer ressourcer, til design, der skaber bedre sundhed eller udgør et visionært koncept.


Årets vindere

BETTER LEARNING: NOTECH
FEEL GOOD – PRODUCT: Details Hand Sanitising Dispenser
FEEL GOOD – FURNITURE: A New Wave
HEALTHY LIFE: iV-GO®
MESSAGE UNDERSTOOD: The Denmark Pavilion
LIVEABLE CITIES: Enghaveparken – Climate Park
OUTSTANDING SERVICE: Captain Peter for Remote Container Management
VISIONARY CONCEPTS: Ovum – A fertility tracking device
SAVE RESOURCES: Bio PV – Solar energy on Drained land
GAME CHANGER: Målbar
BETTER WORK: Ambu® aScope BronchoSamplerTM
YOUNG TALENT: Signe Ungermand og Maria Herholdt Engermann
EMPLOYMENT GROWTH: Glad Fonden
ICON AWARD: Vestas Wind Turbine
PEOPLE’S CHOICE: Captain Peter

Download pressefotos her

Find årets finalistløsninger her


Design som værktøj i krisen

”Jeg glæder mig over igen i år at se den kæmpe forskel, dansk design, designere og virksomheder skaber i hele samfundet. Spændvidden i årets løsninger vidner om, at det unikke DNA bag dansk design lever i bedste velgående og sikrer, at design fortsat er en afgørende styrkeposition for Danmark. Design gør en positiv forskel på alle måder: Fra det allermest private – det at prøve at få et barn – til at få flere til at spritte hænder midt i en ny runde af pandemien og skabe nye grønne, byrum for at afhjælpe klimakrisen.”

Christina Melander
Programchef for Danish Design Award og programleder i Dansk Design Center

“Vi ser flere og flere designere og virksomheder, som i disse år tager ansvar for designs aftryk på miljøet – hvilket er noget af det mest opløftende at være vidne til. Med Danish Design Award har vi en pris med effekt og det glæder os at se, at næsten alle finalist- og vinderprojekter i år har aftryk som gennemgående parameter – og adresserer bæredygtighed og miljømæssig hensyntagen i deres løsninger. Stort tillykke til dem alle – samt alle os, som påvirkes positivt af årets løsninger nu og i fremtiden!”

Kristine Lauritsen
Projektleder for Danish Design Award og kommunikationsansvarlig i Design denmark