Danish Design Award


Danish Design Award er Danmarks store årlige designpris, der hylder den forskel, design kan gøre for mennesker, virksomheder og samfund.

Prisuddelingen gennemføres i samarbejde mellem Dansk design Center og Design denmark. Finalister og vindere udvælges af den internationale jury, der består af førende eksperter inden for bl.a. design, innovation, teknologi og bæredygtighed.

Læs mere om Danish Design Award her.


Vigtige datoer for Danish Design Award 2022

Åbning for indsendelser:
8. oktober 2021 kl. 12.00
Indsend her

Deadline for indsendelser:
14. december 2021 kl. 12.00

Finalister offentliggøres:
Foråret 2022

Prisfest og offentliggørelse af årets vindere:
Foråret 2022

Se årets 15 kategorier her.
Se jurymedlemmerne for Danish Design Award 2022 her.


Vigtige datoer for Danish Design Award 2021

Åbning for indsendelser:
30. september 2020 kl. 12.00

Deadline for indsendelser:
4. december 2020 kl. 12.00

Finalister offentliggøres:
8. november 2021

Winners Announcement:
25. november 2021
Følg med i livestreamingen på Facebook

Winners Reception: (by invitation)
9. december 2021

Se jurymedlemmerne for Danish Design Award 2021 her.


Juryens sammensætning 2021

Juryen til Danish Design Award udpeges hvert år i fællesskab af Dansk Design Center og Design denmark. Jurymedlemmer udpeges på grund af deres individuelle faglige kvalifikationer, og ikke som repræsentanter for en organisation eller virksomhed.

Læs mere her.


Vinderne af Danish Design Award 2020

Et læringskit fra LEGO, et ergonomisk korrekt toilet og en e-færge er blandt vinderne til dette års Danish Design Award.

Danmarks nationale designpris, Danish Design Award, blev overrakt her til eftermiddag. Grundet COVID-19 blev prisfesten ikke som vanligt afholdt i Industriens Hus, men i stedet sendt live via Facebook fra Fredericia Furnitures showroom i København.


Danish Design Award sætter fokus på effekten og værdien af design, hylder virksomheder og designere på tværs af landet og viser den forskel, deres løsninger gør i industrien, samfundet og hverdagslivet. Prisens 15 kategorier spænder fra design, der skaber arbejdspladser eller sparer ressourcer, til design, der skaber bedre sundhed eller udgør et visionært koncept.

2020 vindere

BETTER LEARNING – Lego Education Spike Prime
BETTER WORK – Hegenberger Speculum
FEEL GOOD, FURNITURE – Soft Lounge Chair
FEEL GOOD, PRODUCT –  MK1 – E
GAME CHANGER – E-Ferry
HEALTHY LIFE – Empelvic
LIVEABLE CITIES – P-Hus og Fitness Roof Lüders
MESSAGE UNDERSTOOD – 360 VR Safari
OUTSTANDING SERVICE – Differentiated Mediation Services
SAVE RESOURCES – SolarSack
ICON AWARD – Novo Nordisk Insulin Pens
EMPLOYMENT GROWTH – Too Good To Go
YOUNG TALENT – Julia Sand og Ditte Marie Fog
VISIONARY CONCEPTS – Poosition
PEOPLE’S CHOICE – 360 VR Safari

Download alle pressefotos 2020 her.

Find årets finalistløsninger her.


Dansk design skaber værdi

Danish Design Award gennemføres i et samarbejde mellem Dansk Design Center og Design denmark.

”Corona har ændret meget – også formatet for dette års Danish Design Award. Men én ting er sikkert: Design har aldrig været vigtigere. Vi ved, vi får behov for de kreative løsninger, når vi skal genstarte Danmark og verden – derfor har det i år været et helt særligt privilegium at være med til at fejre den forskel, design kan gøre.”

Christian Bason, adm. direktør, Dansk Design Center:

”Den danske designscene er stadig førende inden for banebrydende design med fokus på æstetik, funktion og med mennesket i centrum. Og i kriser som nu kan netop design være altafgørende for, hvordan vi kommer igennem. Danmark er, som internationalt anerkendt designnation, rig på designkompetencer, og hele det danske samfund oplever lige nu en absurd tryktest på disse styrker. Og det virker! Nu handler det om at fokusere på den læring, vi gør os under COVID-19, i forhold til at imødekomme den store krise: Klimaet. Ikke alt er design, men design kan med fordel anvendes alle steder – især når vi oplever krise. Det er den forskel, vi som designfag gør, og som vi sammen fejrer med Danish Design Award.”

Abelone Varming, adm. direktør, Design denmark:


Se finalister 2020 her

Årets finalister afspejler de positive kræfter, der er til stede i design, og de områder vi skal fokusere på i 2020 og fremadrettet, mener juryformand Christina Halskov:

“Løsningerne indgyder tillid til, at positive forandringer er mulige og viser designernes gå-på-mod til at løse klimaudfordringer, konflikter mellem mennesker, tilgodese menneskers behov, skabe muligheder for inspirerende læring, bryde med vanetænkning og innovere, eksempelvis ved at bruge kunstig intelligens med mennesket og planeten i fokus.”

Du kan i øvrigt også selv være med til at bestemme, hvem der vinder folkets stemme – nemlig årets People’s Choice award – og du kan stemme her.


Danish Design Award blev 2020 afviklet online

2019 Vindere
Meget er under forandring på grund af COVID-19. Noget af det, som selvfølgelig også berøres og påvirkes, er afviklingen af årets Danish Design Award. I stedet for et fysisk show, blev awarden i år afholdt online.

Vi er stadig igang med at opsamle data, men det tyder på at Danish Design Award 2020 er nået ud til mange flere, end man sædvanligvis kan byde velkommen til i huset hos DI.

Fik du ikke streamet årets show live? Se det her.